Hårkur

H_rkur.
20. sep. 2020 18.44.34 CEST
Kender du det at håret virker livløst, uden glans og helt umuligt at style.
Måske er det tid til en hårkur.
 
Hårets kerne ser ud lidt ligesom en DNA streng, og svovlbroerne i håret er det, der gør håret sundt og stærkt. Svovlbroerne kan dog blive ødelagt af blandt andet overdreven eller forkert brug af shampoo, varmeredskaber såsom glattejern, føntørrer mm, samt kemi i form af farve eller permanent.
En hårkur genopretter disse svovlbroer, så håret igen bliver sundt, derudover virker en hårkur forebyggende på spaltede spidser, hvilket betyder at håret ikke knækker så nemt.
 
En hårkur, eller en treatment som det også kaldes, er det eneste produkt, der kan reparere håret helt ind til kernen.
Shampooen går ind og åbner håret, så det kan blive rent, og en conditioner (balsam) lukker håret igen, for at holde på fugten og mindske skader og slitage.
En hårkur går ind og reparerer eller tilfører fugt til håret, men kan ikke lukke hårets skællag igen, derfor er conditioner efterfølgende vigtig at huske, da den forsegler plejen inde i hårets kerne.
 
Hårkur er ekstra pleje til håret, det trænger dybt ind i hårstrået, hvor det afgiver plejestoffer. Når man har brugt en hårkur, er det vigtigt at afslutte med en conditioner da en hårkur åbner hårets skællag så de vigtige plejestoffer kan trænge ind i hårstrået. En conditioner¨s vigtigste opgave er at lukke skællaget i hårstrået, alt andet en conditioner gør som at give fugt, volume,glans mm, er bare en ekstra ting.
Husker du at afslutte med conditioner, får du bedre udnyttelse af de aktive stoffer der er i hårkuren, da skællaget bliver lukket af condtioneren og derved kan give den nødvendige pleje til håret.
 
Der findes forskellige hårkure og det kan være svært at finde ud af hvilken der passer bedst lige til dig.
Som frisør laver jeg ofte stræk testen på mine kunder. Du kan selv prøve det derhjemme. 
Hiv et hår ud. Det er vigtigt at du gør hårstrået vådt inden stræk testen laves. 
Hold godt fast i hårstrået og træk i begge ender på samme tid.
Knækker hårstrået med det samme, mangler håret proteiner og du skal derfor vælge en proteinkur (genopbyggende kur)
Giver hårstrået sig lidt inden det knækker (lidt som en elastik) mangler håret fugt. Du skal i dette tilfælde vælge en fugtkur.
Har du svært ved at lave stræk testen er en lille hint til hvad dit hår nok har brug for.
Har du krøller er dit hår som oftest mere tørt, og har derfor brug for masser af fugt, for at genoprette håret.
Er dit hår derimod skadet på grund af eksempelvis afblegning, er det en genopbyggende hårkur med proteiner i du skal bruge, da det er proteiner, der genopbygger håret bedst.
Er dit hår som sådan ikke usundt, er det stadig en god idé at bruge en hårkur for at forebygge skader, her kan det være godt at vælge en let udgave af hårkur.
 
Korrekt brug af hårkur:
 
- Vask håret i en shampoo passende til din hårtype.
- Pres overskydende vand ud af håret (brug gerne et håndklæde)
- Fordel Hårkuren i hele håret (fordeles med fingrene eller en bredtandet kam) Lad kuren virke i den anbefalede trækketid. (kuren virke bedst hvis det bliver varmepåvirket, dette kan gøres ved at man tager en plastikpose rundt om håret og vikler et håndklæde rundt om)
- Skyl kuren ud og påfør conditioner, lad virke i den anbefalede tid og skyl derefter håret.
- Håret styles som ønsket.
Oprettet i Populære Af Eva Pedersen

0 Kommentarer

Opret kommentar

In response to:* Obligatoriske felter